En tisdag av känslor

Lilla kulan idag vecka 15+3 (v.16) - Både blus och kjol från H&M
 
Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er i denna kyliga höstmånad. Visst är det fint med alla härliga färger överalt? Jag har sagt det förr och jag säger det igen.. Hösten är en favorit hos mig och att vara inne, tända ljus, mysa tillsammans m.m. är verkigen härligt. Likaså att vara utomhus innan det blir sådär svinkallt som vintern innebär.
 
Idag har jag och J varit på utvecklingssamtal på förskolan för första gången. Det går bra för lillan på förskolan och det kändes bra att få höra en pedagogs synvinkel av allting också. Få se lite bilder och höra härliga uttryck hon haft för sig. Älskar att dom skriver ned sådant som vi föräldrar missar när vi inte är där. En förmiddag hade hon klurat på att hennes docka inte har något hår, men hon hoppas mammas bebis har hår för annars kan det bli kallt. Lilla kloka minimänniska. Jag har hamnat i en period där jag har väldigt lätt till tårar och kan bryta ihop totalt av att bara se henne sjunga och dansa. Hon är så fin bara.. Omtänksam och fantastisk.
 
Jag har alltid sagt till mig själv och till Jimmy att jag aldrig någonsin vill att mitt barn skall se mig ledsen. Men sedan jag blev mamma jag har insett det att det nog är bra att visa olika känslor även för dom små. Mamma är nästan alltid glad, men hon kan också bli arg och ledsen. Och allt är okej! Det är ju det jag vill att Selma skall känna - att alla känslor är okej!! Därför berättar både jag och Jimmy för henne varför vi känner som vi gör vid vissa känslor och att mamma faktiskt kan gråta ibland, även för att hon är glad. Nu blev mamma arg för att.. Eller nu är pappa extra glad för att.. Ja.. Vi försöker berätta för henne helt enkelt och likaså när hon själv känner känslor. Då försöker jag säga till henne att jag förstår att hon är arg, ledsen, frustrerad och liknande och det är helt okej att vara det. Jag uppfattar det bättre än att själv bli arg och frustrerad på att hon är det och tja.. Riskera en ond cirkel helt enkelt.
 
Det är väldigt mycket känslor i en 2,5-åring och det är inte alltid lätt att veta hur man skall gå tillväga som förälder. Man vill bara ge sitt barn det allra bästa, men hur vet man egentligen vad som är just det? Det viktigaste är nog bara att följa sitt hjärta och att försöka göra så gott man kan.
19
sandra

Jag tror det är jätteviktigt att man vågar visa känslor som vuxen, men precis som du säger förklara varför man känner de känslorna. Uttrycket " barn gör inte som man säger utan som man gör"... Räcker nog inte att förklara det är okej att känna alla känslor om man själv aldrig visar några.

sandra

Jag tror det är jätteviktigt att man vågar visa känslor som vuxen, men precis som du säger förklara varför man känner de känslorna. Uttrycket " barn gör inte som man säger utan som man gör"... Räcker nog inte att förklara det är okej att känna alla känslor om man själv aldrig visar några.

Camilla 33 år och 10 barnsmamma som lever med lungsjuk man.

Jättefin mage :-D
Mvh Camilla
www.minstorafamilj.se

Evaasofiemariesbilder

Jag har gråtit för mkt känns de nästan som inför mina barn. Var ordentligt tufft att vara mamma kan jag säga i höstas då jag just blivit m gravid o tio dagar efteråt tar min storebror sitt egna liv. De har hört mig gråta högt och på ngt sätt tror jag de är bra, de är ju verkligheten, de gör jäkligt ont att mista någon man älskar. Känslor är viktigt att prata om verkligen ! Tycker du verkar vara en jätte fin och Go mamma. Kram på dig

Evaasofiemariesbilder

Var ju förresten inte de jag skulle kommentera! Tänkte ju berömma dina snygga kläder, himla fina !!

Pauline

Kloka ord!! Jättefin mage 😃

Sandra

Du har alltid så kloka o vettiga funderingar <3

Jag minns första gången min mamma grät inför mig som barn, jag var helt chockad ! För det var något som aldrig hände.. Nu var inte min mamma den som hade lätt till tårar heller iofs. Först nu på äldre dar som även hon har blivit lite blödig haha :p

Annster

Så klokt skrivet. Jag lyssnade på en psykolog på tv för inte så länge sedan. Hon menade på att det är viktigt att visa känslor för sina barn. Så att det själva förstår att det är ok att känna. Samtidigt ska man också förklara varför man känner så. Så att det förstår :)

Elisabeth

Jättebra att visa och bekräfta känslor. Jobbar med 4-6åringar. Vi brukar alltid säga exempelcis att nu ser jag att du är arg, eller du får gärna vara arg men det får inte göra ont på någon.

A M

Bra skrivet! Jättesnygga kläder och verkligen hur gosig mage som helst! :P

Linnea

Jag tror du är inne på helt rätt spår vad gäller känslor, har en snart 3-åring hemma och jag känner likadant. Dom måste få se att det är okej att känna olika saker, och det är okej att få vara arg och ledsen för det blir så ibland. Man kan inte alltid vara glad även om man skulle vilja det. Inte lätt det här med att vara småbarnsförälder och veta hur man ska agera i alla situationer. Men om man gör som Astrid Lindgren sa "ge barnen kärlek, kärlek och mera kärlek så kommer folkvettet av sig självt" så tror jag att det blir bra till slut!

Denise

Vilken klok inställning ni har angående känslor och jag tror att ni gör väldigt rätt i att vara ärlig kring era känslor inför Selma 💕 Du är så fin!

Therese Hedeblom

Tror det är viktigt att kunna sätta ord på sina känslor och förklara osv för sitt barn. Så att vi kan prata om känslorna :) när det behövs. Och heller inte vara rädd för att visa känslor. skrev ett inlägg om det för ett tag sen :) Det är såklart inte lätt att veta vad som är rätt eller fel i alla situationer men vi gör det bästa vi kan <3 :) kram

Ebba

Tror som du säger att ni gör rätt att säga till henne hur ni upplever saker. Det är viktigt att visa känslor att man får vara både ledsen och glad. Det kommer jag att göra med min lilla dotter. Det är viktigt att visa när de gör både rätt och fel på ett sätt som gör att de förstår. Ha en finfin onsdag!

Anna

Hej! Jag har försökt komma i kontakt med dig ang min beställning på formeli men får bara autosvar tillbaka, du får gärna höra av dig för jag behöver få en bekräftelse på att min beställning kommit fram! Mvh Anna

Svar: Som det står i mitt autosvar så är jag sjukskriven :)
Linda Blom

Nea Fogelström Muslijevic

Håller helt med! Hos oss är det okej att känna känslor. Tycker det är jätteviktigt att barn får lära sig det för att själva våga visa känslor.

Erica -Stugan på fjället

Könslor är en del av livet. Alla relationer har känslor, så jag tror också på att visa hela palletten av känslor för våra barn. Utom möjligen långsint ;) barn lever i nuet och det borde vi vuxna också bli bättre på ibland.

Ann-Sofie

Vet du vad som hänt med Denice S blogg? Eller har ni ingen kontakt längre?