Välkommen vecka 16

Välkommen vecka 16 ♥ Bilder från vecka 15+1 (v.16)
 
Kroppen: Nu känner många sig piggare igen. Illamåendet kan ha försvunnit och vissa som har fött barn förut kan börja känna att det är något som rör sig i magen. Det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
 
Bebisen: Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Naglarna på fingrar och tår börjar bli tjockare. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det har gott om plats att röra sig i magen. Ögonlocken är slutna, och bakom dem rör sig ögonen långsamt. Redan nu har fostret troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står vid en trafikerad gata eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Egna tankar från föregående vecka: Vecka 15 var en relativt lugn vecka när det kom till kväljningar och även om jag var väldigt trött så kunde jag vara vaken snäppet längre och kika på TV om kvällarna. Hungerskänslorna var inte lika extrema och mycket av tiden kände jag mig verkligen som vanligt igen. Givetvis kände jag fortfarande tendenser när det kom starka dofter som sopor, hårsspray och liknande och just när det kom till sopor så var det helt omöjligt att på något vis knyta ihop soppåsen i köket. Huvudvärken var till och från väldigt svår att hantera och alvedon tog jag i nödfall, men det hjälpte inte, jobbigast var det när jag vaknade av smärtan på morgnarna, men det var lyckligtvis inte varje morgon heller. Jag började känna av foglossning redan nu och blev lite nervös av tanken på hur rejält det skulle kunna bli innan vecka 40 är här, men var tacksam så länge jag kände mig rörlig och smidig. På morgnarna brukade jag ligga och känna på den putande lilla kulan som var sådär stenhård och framträdande innan jag kissat, försökte känna efter rörelser och hade så mycket förhoppningar på att snart, snart. Men det verkade dröja och jag blev mer säker på att det jag trodde mig känt för ett par veckor sedan bara var bubblig mage och förhoppningar, hihi. Vi funderade så otroligt mycket fram och tillbaka på vad tusan det kunde vara för liten rackare som gömmer sig där inne, utseende, personlighet, storlek, hårfärg, ögonfärg, kön och allt sådant man inte har en aning om. Det var så magiskt att veta att någonting växer där inne och förväntningarna på hur livet som tvåbarnsföräldrar skulle bli var något vi ofta pratade om, det och namn. Pojknamn är vi väldigt överens om men när det kommer till en eventuell lillasyster är vi visserligen relativit överens om vilka namn, men inte vilket av dom som skulle vara tilltalsnamnet. Åh.. Nu närmar det sig RUL och jag bara längtar dit och efter rörelserna innifrån..
26
anna

Åhh så roligt att du är gravid igen! Jag har följt dig lääääänge men minns inte riktigt, visst kolla ni kön när ni vänta Selma va? :) kommer ni göra de igen? :)

Svar: Japp :) Vi kollade kön med Selma och kommer försöka även denna gång :)
Linda Blom

Anonym

I vilken vecka ska ni göra RUL? :-)

LIVSGLITTER - 25, mamma & änglamamma

Så himla fin! Önskar er all lycka <3

Frida - mamma & hälsa

Så fin ! Är spännande att följa denna graviditet också:)

Svar: Tack snälla :)
Linda Blom

Cecilia

Tänker ni ta reda på könet även denna gång? För visst minns jag rätt att ni gjorde det med Selma? :) Hoppas du klarar dig undan den värsta foglossningsvärken!!

Ann

Oroa dig inte för mycket över foglossningarna. Jag fick redan typ i vecka 10 å fick då veta att det inte är säkert att det bara blir sämre, det kan gå lite fram å tillbaka. Å mina besvär blev inte direkt värre. Jag lärde mig vad jag inte skulle göra (tex dammsuga - hurra!) å så var det inga problem. Det blir ju inte så för alla, men ingen anledning att oroa sig i förväg! :)

Diana

Dina vecka-för-vecka-inlägg är så intressanta att följa :)

Cherie

Så mysigt att gå in här och läsa dina uppdateringar vecka för vecka :)

My

Jag kom att tänka på en sak.. Eftersom din förlossning med Selma gick så fruktansvärt fort - kommer du bli igångsatt den här gången då? Tänker eftersom andra förlossningen oftast går mycket fortare! :)

Svar: Det vet jag inte ännu, men jag hoppas det faktiskt :) Bara pratat lite löst om det med min barnmorska innan, så vi får se hur allting blir i slutändan :)
Linda Blom

Kristina

Hade också brutal huvudvärk när jag var gravid, resorb hjälpte jättebra! Kan va ngt att prova? Tyckte inte heller att alvedon hjälpte nämligen..

Svar: Ett problem - Jag spyr av resorb :(
Linda Blom

Anonym

Jag har precis hittat hit till din blogg och vi är i exakt samma vecka. (Även detta barn nr 2 för mig) Grattis oss!! Fått ett tips av min läkare mot huvudvärken. En alvedon+ 100mg aspirin+ 500g c.vitamin (finns en sorts aspirin på apoteket som man får dela för o få den till o bli 125mg det är ok och c vitamin är i brus form) lycka till!

Hanna Karlsson

Fin du är!

Ebba

Jättefin! Kommer ihåg känslan när man gjorde RUL helt obeskrivligt att man ser sin lilla bebis i magen. Magiskt! Ha en fin dag!

Ess

Jag vet inte hur du gör det, men du får t.o.m mig som inte alls trivs med att vara gravid att bli alldeles varm i kroppen. Vad fint du skriver! (Jag är såklart otroligt tacksam att jag fått vara gravid, men har under båda graviditeterna pga ett medicinskt tillstånd varit tvungen att vara helt sängliggande från v 26, bara toabesök, så det har inte varit så kul. Så ingen tycker jag är otacksam:) finns ju ett gäng som brukar kommentera sånt tyvärr... )

Svar: Men.. TACK för fina ord <3 och stor kram till dig! Kan inte vara lätt att vara sängliggandes under så lång tid, speciellt när man har barn redan :( Kram kram!
Linda Blom

Mamma till fyra pojkar

Vet inte hur många ggr per dag jag klickar in här o hoppas att du skrivit ngt. =)) Vill inte stressa o pressa dig men bara så du vet hur mycke jag gillar bloggen din. KRAM!

Svar: Tack snälla <3 Vad roligt att du tycker om den :)
Linda Blom

Emma - mamma till tre

Jag blir lika imponerad varje gång jag hör/läser om någon/några som lyckas bestämma namn innan barnet föds, haha. Vi har tre grabbar och alla tre har varit namnlösa i sina två första levnadsmånader! Vi har bara inte kunnat komma överens, alls. Till slut har vi kompromissat (tagit ett namn som ingen vill ha, haha) men det har som tur är blivit rätt bra ändå, såhär i efterhand. :)
Grattis till ännu ett mirakel förresten, jag läser din blogg men har aldrig kommenterat förut :)

Svar: Haha! Ja men jag och Jimmy har väldigt lika smak på namn så jag tror det är därför. Med Selma var det INGA problem alls, vi bara älskade det och sedan valde vi ett varsitt andranamn <3 hihi.
Linda Blom

Annster

Så spännande <3

evaasofiemariesbilder /instagram

Ja visst är det spännande 😄 Åh Gud vad en graviditet går snabbt.. Ibland kan ja inte förstå att jag redan fött min tredje... Och att han är utanför sedan 4,5 månad... Otroligt fort det går... Och vad skönt att ni tänker ungefär lika med namn 👍🏻

Hanna

Hej, fina Linda! Grattis till graviditeten :). Är lite nyfiken på var du hittar info om bebisen i magen? :) Jag är i samma vecka som dig, men i alla appar jag har står det att i v.16 är bebisen ca 10,5-12 cm lång och väger ca 90-100 gram. Alltså rätt mycket mindre än vad du hittat info om. Konstigt att det kan stå så olika. Grattis än en gång! :) kram

Svar: Familjeliv och 1177 :) Så sammanställer jag egen text. Vissa mäter huvud till rumpa och vissa huvud till fot :)
Linda Blom

Jenny

Grattis får jag säga. Följde dig förr och nu hittade jag tillbaka. Är också gravid igen i samma vecka som du, roligt att följa någon annan. blir min andra också :)

Svar: Grattis till dig också och välkommen tillbaka :)
Linda Blom

findpeace.blogg.se

Tänkte bara berätta att jag själv hade fruktansvärd migrän nästan varenda dag från starten på graviditeten till ungefär vecka 25, sen blev det faktiskt mycket bättre. Samma med foglossning, började jättetidigt men försvann nästan i samma veva, lite småvärk då och då bara. Hoppas det lättar för dig med snart! Lycka till!

Emelle Beauty Sweden - Två flators fantastiska skönhetsblogg

Så vacker! Det är något speciellt med gravida kvinnor, ni har sån karisma och ståtlighet på någe vis.. Jättefina bilder!

TÄVLING PÅ BLOGGEN NU! VINN FINA SMINK & SKÖNHETSPRODUKTER! :D -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

Anonym

Vad jobbigt med foglossning! Jag har själv haft det sedan vecka 12 denna gång. Riktigt tufft stundtals när sonen vill bli buren och så. Hoppas det inte blir lika kraftigt för dig och att rörelserna känns snart! :)

Jasmine

Grattis till graviditeten! Hoppas att veckorna du har framför dig går bra. :)
Kram

Moxie

Hoppas det går bra!!!

Ellinor

Grattis till magen! :-) Du är ca en vecka före mig, kul att följa någon annans graviditet samtidigt som man själv har en liten i magen, dock är det mitt första barn.

Men 16 cm långt och 150g i vecka 16?! Jag är i vecka 14+6 och för en vecka sedan var vår bebis 7 cm enligt ultraljud. Denna veckan står det i båda mina appar att bebis är mellan 9-10 cm i vecka 15 och väger 80g. Och i vecka 16 90g och 10,5-11,5 cm. Visserligen är din mage mycket större än min men så mycket kan det väl inte skilja på en vecka?! :-) Kram

Svar: Det handlar inte om storlek på min mage såklart :) Det är inte jag som hittat på texten utan det är fakta jag samlat från 1177 samt familjeliv. Vissa mäter huvud-rumpa och vissa huvud till fot :)
Linda Blom