Välkommen vecka 14

Välkommen vecka 14 ♥ Bilder från vecka 13+3
 
Kroppen: De flesta börjar nu få en liten mage, speciellt om man fått barn tidigare. Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt, oftast försvinner den efter graviditeten. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
 
Bebisen: Fostret har blivit åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån.
 
Egna tankar från föregående vecka: Jag måste säga att kväljningarna varit relativt kontrollerade denna vecka om man ser det allt som allt. Men jag har haft några jobbiga incidenter, exepelvis när Selma satt på toaletten och jag fick slänga mig över en skurhink och kväljde mig tills tårarna sprutade. Soplukt, hårspray och andra plötsliga, starka dofter framkallar kväljningarna, och jag har märkt att även kaffedoft inte är någon höjdare. Jag blir snabbt hungrig och behöver äta regelbundet, ingenting är speciellt gott, men inte heller svårt att äta. Viktigt är att jag får i mig lagom mycket och absolut inte för mycket, för då blir jag illamående igen. Jag har fått ett nytt symptom - huvudvärk! Jag har tänkt tanken flera gånger över att det är så skönt att jag inte haft huvudvärk denna gång, då jag hade det väldigt mycket med Selma. Men ja, jag tog ut glädjen i förskott och vips så slog den till. Känner molande värk varje dag nästan. Dricker mycket vatten, men även apelsinfestis. Fortfarande väldigt trött om kvällarna och J är fantastisk som sköter läggningarna varje kväll han är hemma. Jag kan hålla mig från att kissa på nätterna tills tidig morgon, men vaknar oftast någon gång varje natt, är det inte på grund av mig själv, så är det på grund av Selma som kommer in till oss och lägger sig varje natt.
19
S

Åh så mysigt. Grattis till graviditeten!!
Jag är gravid i vecka 26 Och har nu på bloggen lagt ut fina gravidbilder som jag tagit själv hemma. In och inspireras av de fina gravidbilderna, enkla att själv ta hemma och otroligt fina att ha som minnen :-)

Kram S
WWW.mammaprat.blogg.se

Linda Cathrine Liljemalm

Det är så roligt att få följa dina graviditeter och att du skriver så noggrant om dem! Hoppas själv på ett plus snart :)

LIVSGLITTER - 25, mamma & änglamamma

Grattis kära du till fröet i magen <3

misshappineess.blogg.se

Så fin liten mage :)

ISA

verkligen stort stort grattis! så roligt <3

Johanna

Åh kaffedoft hade jag också väldigt svårt för under min graviditer, liksom stek os. Så det blev mycket kall mat 😉 hehe

Heléna

När jag väntade Linus kunde jag äta mcdonalds små hamburgare utan att må illa, dom var som lagom salta på nåt sätt =)

Svar: Nej åh.. Har ätit Mc Donalds under graviditeten men det vänder sig lite i magen :(
Linda Blom

Willma

Stort grattis, vilka fina bilder!

Sanna

Hej och grattis ännu en gång! <3
Jag har en fråga som jag undrar hur du hanterade.. Fick igår reda på att vi är gravida i v 5 (4+1), första barnet och lyckan är enorm! MEN, jag är så förbannat rädd för missfall. Hur har du tacklat det? Vill så gärna vara glad och njuta av detta lilla miraklet men jag är bara orolig.. Har 3 missfall sen tidigare.
Kram

Josefine

Åh det är så mysigt att följa dig! måste fråga hur du gör när du riggar för magbilderna hemma! Stativ kan jag såklart förstå men har du någon särskild belysning? Svårt att få till inomhus!

Svar: Nä :) Bara stativ och fjärrutlösare :)
Linda Blom

Antonia

Kan inte du vara med i gravid vecka för vecka på youtube?!?💖

Anonym

Vacker <3

Ida

Stort grattis! Tänkte ni flytta till större nu med tillökning? :)

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Så fin mage! :) Kram till dig!

Sara

Blev du gravid på naturlig väg nu eller är det samma som förra gången? Kram

Hanna

Åh så fin liten mage! <3 Jag får så mycket hopp från er lilla lyckoträff. Jag fick en dålig läkare som sa att jag aldrig skulle få några egna barn, vilket senare efter enorm oro och många tårar visade sig vara en feldiagnostisering. Men oron finns såklart kvar, den blir man inte av med bara så där. Nu har vi försökt i 7mån utan resultat, och jag börjar tänka att det visst är något fel på mig. Lika jobbigt varje gång mensen kommer. Men efter du berättade om ert lilla mirakel i magen så fick jag nytt hopp. Hoppas vi snart också får ett litet plus! Ska bli så kul att få följa dig från början denna gång.

Emma

Grattis igen till miraklet! Själv plussade jag IDAG och vill helst skrika ut det till alla jag känner!! Får "nöja" mig med att skriva till dig istället 😉 Kul med att vi kommer följas åt även denna graviditet, dock är du ju en bra bit före denna gång 😀❤️😀❤️

Svar: Spännande! När föddes ditt första barn? :) stort grattis till plusset!! :)
Linda Blom

Emma

Våran E föddes 4/4 -13 😀 så roligt för Selma och hon verkar ganska lika i sätt och utveckling och vi tycker båda det är såå roligt att följa er vardag! 💕

Linda

Ah vad skönt att höra att någon annan känner liknande i sin graviditet. Jag går in i vecka 13 nästa vecka och mår illa till & från. Många hulkningar och kräkningar framför sonen som står helt oförstående. Känner så väl igen mig på din beskrivning i att man aldrig riktigt känner sig hungrig/sugen, men måste äta regelbundet i små portioner .. Äter man för mycket så mår man så illa.. Ahh.. Mådde du likadant med Selma i magen? Kram