Järinjektioner?

Magen och ultraljudsbilden på vår lilla lillebror.
 
I början på förra veckan kom jag iväg och fick mina blodprover tagna. Dagen därpå fick jag samtalet från en läkare med resultatet mycket lågt järnvärde. Jag mår ju extremt dåligt och kräks av Niferex och får därför äta Hemofer istället. Men det tycks inte hjälpa speciellt mycket och läkaren sade därför att det troligtvis skulle innebära att jag får järn intravenöst. Jag skulle ge Hemoferen en vecka till innan jag skall gå iväg och ta fler och nya prover, så jag äter 4 tabletter om dagen. Håller tummarna för att slippa injektionerna.. Tar med mig Selma på torsdag eller fredag för att ta nya.
 
Jag har egentligen inte speciellt stor koll på hur allt med det går till. Men jag har förstått att det varit väldigt värdefullt och effektivt för de som, likt mig, lider av väldigt lågt järnvärde men inte klarar av att äta exempelvis Niferex. Att de gravida kvinnorna känt sig betydligt piggare och liknande efter behandlingarna?
 
Någon av er som fått järninjektioner?
31
Emelie

Jag har :) man blir som en ny människa! Fått det i 3 av 5 av mina graviditeter :)

http://nouw.com/Emelielindman

Anonym

Jag hade extermt lågt vid båda mina graviditeter och inga kärntablwtter hjälpte så jag fick intravenöst och mådde bättre i ca 2-3veckor och sen gick det ner igen, fort. Hoppas det hjälper för dig. Drick c-vitamin så plockar kroppern upp järn bättre.

Jasmine O

Jag har gått järninjektioner dock inte pga graviditet men, kan säga att det är guldvärt och man (jag) märket stor skillnad inom några dagar!! 🙌 Både på mående, pigghet, hår och allt! Tog ca 30/45 minuter att få en "påse" men verkligen värt det!

Joline Håkman

Jag skulle ha fått järninjektioner men det blev aldrig av, varför vet jag inte.
Kan inte heller äta vanliga järntabletter så jag åt också Hemofer fyra ggr/dagen, hjälpte inte mycket.
Under förlossningen blödde jag mer än vanligt vilket såklart ledde till ännu sämre järnvärde. Var helt likvit och svimfärdig i flera veckor efteråt. Och när vi gick från förlossningen till patienthotellet höll jag på att svimma flera gånger så jag fick stanna och sätta mig ner. När vi tillslut kom fram så föll jag ihop men som tur var hann en personal fånga upp mig, jag hade ju lillen i famnen eftersom sambon bar väskorna. Fattar inte varför jag inte fick rullstol eller en sån balja att skjuva sonen i :(
Hoppas du får ordning på järnvärdet, det är ju så viktigt för att man ska må bra <3

Anonym

Japp! Har fått det i båda mina graviditeter, det hjälper helt klart. Inga biverkningar heller :)

Gisela

Är gravid i V40 och har haft dåligt järnvärde hela tiden. Pröva med blutsaft på morgonen innan frukost sen ät blodpudding och drick mycket svartvinbärssaft. Har hjälpt för mig. :)

nini

hej. jag har fått järninjektioner men inte pga graviditet utan andra orsaker, och jag kännde mig mycket piggare bara efter några dagar. injektioner går ju rakt in I blodet och man ser resultat mycket fortare än med tabletter. hoppas det löser sig för dig och lycka till =)

Ulrica

Du kan inte äta Duroferon? Det har jag gjort en månad pga järnbrist (utan att vara gravid). Sen kan du testa att kombinera den med C-vitamin eller något syrligt.
Annars kör på den intravenösa :)

Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare

Vilken ljuvlig bild! :) har aldrig hört talas om järninjektioner faktiskt.. Kram!

5

Hej. Jag kommer ihåg att jag också mådde dåligt av Niferex. Bytte till dureferon och mådde toppen. Ge den ett försök. Den ska funka som niferex men min kropp reagerade inte negativt på den.

Anonym

Hur lågt ligger du? Jag låg på 82 sista mätningen o då fick jag bli inlagd en vecka plus att jag fick en blodtransfusion. Vet att det pratades om järninjektioner före det men sen blev det blod i stället, gick från 82 till typ 110 på bara någon dag, helt underbart skönt!
Hoppas det löser sig för dig!

Therese

jag skulle faktiskt föredra intravenöst om jag var dig.. Tar ca 40 min och brukar vanligtvis kännas bättre på nån dag (men alla är olika såklart)
Jag får nämligen järn intravenöst då och då pga en tarmsjukdom och märker absolut skillnad rätt omgående.
fick en dos när jag var gravid också men då hade jag inte känt av det låga järnvärdet innan så kände ingen märkbar skillnad eftermen prover visade bättre så hjälpe gjorde det absolut. Hoppas verkligen du får känna dig lite piggare snart för trött ska man bara vara när det är dags att sova :)

Anonym

Hade också dåligt järnvärde när jag väntade andra barnet. Klarar inte heller av Niferex, så åt istället 2 st Hemofer och en "mitt val kvinna". Fick upp mina värden till okej iaf :)

Svar: Jag äter just nu 4 hemofer per dag samt annat järnrikt, men det är inget som hjälpt hittills tyvärr.. :/ Men håller tummarna för bättre blodprover i veckan :)
Linda Blom

Mica

Jag hade oxå väldigt lågt järnvärde under min andra graviditet och va till slut så svag att jag knappt orkade med något alls utan att känna mig fullständigt slut, att ens tänka tanken på att jag skulle klara av en förlossning i de skicket kändes omöjligt! Jag fick till slut järninjektioner i vecka 37-38 och dem hann tack o lov få upp mitt värde så jag fick tillbaka lite av min energi innan de satte igång :) Jag rekommenderar dig verkligen att ta injektionerna om du blir erbjuden det :) Dem sätter ett dropp som tar cirka 45 minuter varje gång, inget som varnen gör ont eller är obehagligt! Kram

Katrin

Kan inte heller äta Niferex. Ist äter jag 4 st Hemofer/dag, en dagsdos 15 ml Ferronol och blodpudding ca 3 luncher i veckan. Detta har fungerat hittills och jag är lika långt som dig i graviditeten (med bf 3 april)😃 Min mage som pajar av allt klarar faktiskt detta!
Tänk också på att inga mjölkprodukter, kakao, kaffe, te två timmar innan, i samband med eller 2 timmar efter... Det förstör nästan hela järnupptaget. Är gärna det tillsammans med C-vitamin ist! Jag har även läst att järn tas upp bättre under natten, så om magen klarar det så ta järnet innan sovdags. Lycka till!

Svar: Nädå : ) Jag dricker ingen mjölk just nu, eller kaffe och te någonsin, så det är ingenting som förstör järnupptaget och c-vitamin tar jag till : ) Och jag tar alltid 2 tabletter innan läggdags.. Och två tabletter på förmiddagen : )
Linda Blom

Desiree

Men fy:/ drick lite bilitsaft som många rek. Hoppas du mår bärre snart !

My

Jag tål inga järntabletter så jag fick järn intravenöst :) de sätter en nål i armen och så får man sitta eb halvtimme ungefär. Känns ingenting mer än de lilla sticket. Det enda som är dåligt är att de kostar typ 1000 :/ men jag mådde mycket bättr sen. Fixk sista dosen 6 juli och han födde 18 juli. Har jättebra värden idag 👍🏻

Anonym

Var precis likadan när jag var gravid. Järninjektioner var det bästa någonsin! Förstår inte varför vissa ska envisas om att man ska försöka trycka i sig tabletter, blutsaft osv om personen i fråga bara kräks upp de.
Järninjektioner är ju inte farligt på något sätt!
Kör hårt💪💪

S

Jag har både fått och gett efterom jag är sjuksyrra😊 Helt ok, l
ite järnsmak i munnen bara.

Karolina

Hej! Jag fick järninjektioner pga att jag också inte klarar tabletter. Jag fick två omgångar av järninjektioner. Efter första injektionen fick jag våldsamma kräkningar o diarrér o mådde dåligt, men efter andra gick det jättebra. Fick upp mitt järnvärde jättebra och kände mig alldeles varm o go' efter injektionerna. :) lycka till!

Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Har du testat blutsaft? Jag hade problem med o ta de andra två preparaten o började dricka blutsaft o fick upp järnvärdet fort faktiskt. Men järninjektioner tror jag på, då får du en skjuts upp!

Sari-pari

Nu är jag ju inte gravid som du vet men jag har fått järndropp flertalet ggr, senast 2 dar före jul och det är en otrolig skillnad, tar inte lång tid heller så det är superbra👍

Marie

Jag har ingen egen erfarenhet av järntillskott då jag tack och lov haft bra järnvärde vid båda graviditeter, men jag har hört flera som efter injektioner "fått livet tillbaka", så det verkar hjälpa enormt mycket :) Hoppas du slipper de ändå och att tabletterna gör sitt istället <3

Anonym

Det finns niferex i drop form . Fungerade bra för mej . Tål inte heller tabletterna . Fembarns mamma.

Therese Hedeblom

Usch då, så jobbigt att må dåligt och kräkas så. Mådde också dåligt av Niferex, fanns ingen hejd! :P Men för mig hjälpe det att ändra kosten till mer leverpastej och broccoli så blev det låga järnvärdet bättre. Fortfarande lågt men bättre iaf :) Hoppas du känner dig piggare snart! Och nu är det ju inte så långt kvar! <3 Kram

Biverkningar

Såg att flera har skrivit att det inte finns några biverkningar med järninjektioner. Men det stämmer inte i mitt fall - jag fick blodproppar i båda lungorna och hamnade på intensiven väldigt illa däran. För att jag hade så lågt hb och min kropp var i så dåligt skick att min kropp inte klarade av att ta hand om allt det järnet som jag fick. Så det gäller tydligen att få injektionerna i tid, innan det har gått för långt.

Kajsa

Jag är sjuksköterska och har gett flertalet järninjektioner. Det är supersmidigt och brukar ha god effekt. Du kommer behöva få en infart (perifer venkateter/ "nål"), sedan blandar sjuksköterskan till droppet som nästan liknar Coca-Cola 😉 Det tar 15 min att gå in och sen är det över! Så även om det låter läskigt så är det väldigt vanligt och smart! Man slipper ju få blod som är en mycket mer komplicerad procedur. Lycka till! 😃

Svar: Jag är inte speciellt rädd för själva "ingreppet". Har inna problem med nålar eller liknande :D
Linda Blom

Anonym

Har du provat att ändra din kost så du äter mycket jätnrika livsmedel? Innälvsmat (leverpastej, blodpudding etc) gröna bladgrönsaker (spenat, mangold tex), torkade aprikoser och fröer innehåller mycket järn. Sen kan man prova paltbröd - mycket järn! Och så drick juice eller ät frukt med mycket cvitamin så tas järnet upp lättare av kroppen. (: hoppas du blir bättre!

Svar: Jadå! I den mån jag kan, för det är mkt av det järnrika som jag inte tycker om och därmed inte får i mig utan kväljningar. Och en sådan kamp skall det ju inte behöva vara :) Men som sagt.. Jag har fått mkt tips av min BM som hittills inte fungerar helt hundra..
Linda Blom

Fanny - 21 årig morsa

Hoppas att det blir bra hur det än blir. :-)
Läste någon kommentar här över att det kostar 1000 kronor? Betalar man detta själv alltså eller är det olika beroende på var man bor? Jag har aldrig hört talas om såna injektioner tidigare, så där lärde man sig något nytt =).

Emma

Jag hade också lågt järnvärde och blev så hård i magen av Niferex, så jag struntade i dem och drack istället blutsaft samt åt blodbröd med messmör och drack juice dagligen. Mitt järnvärde blev bättre av det och magen höll sig normal :-) Hoppas du får till ditt med!

Pamela

Har du provat dricka blutsaft? Det funkade bra på mig. Smakade ganska äckligt, men då jag höll för näsan och drack vatten på så gick det hur bra som helst :)