Kraftiga förvärkar och barnmorskebesök V30+2

Ljuvligaste små minikläderna.. Men än hoppas vi det dröjer innan dom får användas.
 
Igår kväll när jag satt på kontoret och jobbade kände jag hur jag började få rejäl mensliknande smärta. Inget konstigt, det vet jag ju. Även om jag inte hade några direkta sammandragningar och förvärkar med Selma på det viset så är jag ju väl medveten om att det är vanligt och något som kan höra graviditeter till. Jag tänkte inte så mycket mer på det när smärtan släppte, utan bara när den återkom och blev kraftigare igen. Jag gjorde klart det jag skulle och åkte sedan hem, somnade sedan fort och sov bättre än på länge under natten.
 
Men så vaknade jag imorse efter att Jimmy åkt till jobbet och Selma låg intill och hade så fruktansvärt ont, och då är jag en person med hög smärtgräns. Jag tog mig inte ens ur sängen och magen var så stor och spänd att jag trodde att den skulle spricka.. Först slog tanken mig att jag kanske var kissnödig och att det skulle släppa när jag varit på toaletten, så jag tvingade mig på något vis ur och gick dubbelvikt till toaletten. Det släppte inte och jag kved mig tillbaka till sängen och Selma igen och kände att jag började bli både rädd och fundersam. Efter att jag legat i sängen en bra stund kände jag att det började släppa lite och jag kunde gå upp och göra Selma iordning inför förskolan. Jag var enormt öm i magen fortfarande och lillebror väldigt lugn.. Så jag ringde förlossningen tillslut.
 
Jag berättade läget och kände nog egentligen inte att jag blev helt tagen på allvar. Ligamentsmärtor hör till sade hon (men detta var inte ligamenten, för dom är jag väl bekant med) och hon sade även att "det är ditt andra barn, självklart tränar livmodern och du kommer definitivt ha mer ont". Jahopp.. Kände jag, men litade såklart på henne för jag vet ju att förvärkar och sammandragningar hör till. Men jag ringde ändå min barnmorska för att prata lite med henne.
 
Min barnmorska ville träffa mig under dagen och vid 15:00 befann vi oss på plats jag och Selma. Då hade jag haft fortsatt mensvärksliknande känslor i magen, men inte i närheten av smärtan jag hade imorse. Hon tyckte det var konstigt att inte förlossningen bad mig komma in för en koll (speciellt efter att jag berättat för kvinnan i telefonen om hur snabbt min första förlossning gick och att jag därför blir lite orolig). Hon tog mitt blodtryck, lyssnade på lillebror och kände och klämde mig över magen. Jag var öm, men lillebror började sparka och hjärtat lät så fint så. Han låg med huvudet ned och rumpan högt upp under vänster revben. Under undersökningen sade hon "men du Linda? Du är allt väldigt blek". Jooo men tjena!! Det är ju det jag säger, haha. Jag är helt slut just nu och BM var helt övertygad om att det berodde på min järnbrist.
 
Imorgon skall jag iväg till VC och ta nya blodprover, men även lämna urinodling för att se om det kan vara en urinvägsinfektion som spökar. Hon sade även att blir jag det minsta besvärad av smärtor igen så skall jag ringa förlossningen på en gång och kräva att bli kollad. Speciellt om det inte går över med alvedon eller panodil. Det är en enorm trygghet att ha henne måste jag säga.. Och jätteskönt att höra att lillebror verkar må bra. Selma var helt fascinerad av att höra hjärtats swishande ljud från honom.
 
Blodtryck: 110/65
Fosterljud: 143
S-ferritin: 5
 
 
13
Elin ❤ 21 år, förlovad och sambo med min kärlek.

Himla dåligt och konstigt bemötande på förlossningen! Skönt att du har din BM iallafall! Kram till dig

Sandra

Tur du har henne.. Hoppas det går lungt till nu fram tills bf.. <3

Anonym

Jag hade också förvärkar under graviditeten. Låg inlagd två gånger. Andra gången omkring vecka 32. Innan denna gången hade jag ringt kvinnokliniken men de ryckte inte heller att jag skylle åka in. Det resulterade i att livmodertappen var påverkad så jag blev inlagd direkt. Så åk alltid in en gång för mycket! :)

Och be om ett prov för att utesluta gbs.

Svar: Jo.. Fast när dom säger till mig att inte åka in så finns det ju egentligen inte så mycket jag kan göra :) Hon lyssnade knappt på vad jag sade.. Blir det värre igen så ringer jag och då har jag iaf min barnmoska på MVC bakom mig som också säger att jag skall åka in : )
Linda Blom

Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare

Konstigt bemötande.. <3 Hoppas allt blir lugnt nu framöver, kram <3

Anonym

Nä jag förstår dig, åkte själv inte in. Detta upptäcktes vid ett annat besök. ja det är bra att din barnmorska står bakom dig :)

Desiree

Men kär du :/ hoppas de verkligen ger sig snart ❤️ Ta hand om dig

Madeleine Englund

Kram kram kram vännen, du vet vart jag finns om du behöver ventilera ❤️

Svar: Tack finaste fina du <3
Linda Blom

Anonym

Sjukt att de tar de så lätt! Jag hade dock likadant hela min andra graviditet! Vaknade av att jag skrek flera gånger ovh lika ont som du beskrev. Fann ingen annan förklaring än just "tränande livmoder" men såklart blev jag kollad för det! Även om det är vanligt så ska man ta det säkra före det osäkra!! Stå på dig och lycka till <3

Svar: Det var lite så jag kände när jag ringde.. Kände mig så dum och nojig efteråt, men när jag sedan pratade med barnmorskan så fick jag ju bekräftat att det inte alls var obefogade rädslor jag hade och att jag absolut borde blivit kollad.
Linda Blom

Nettan

Men vilket bemötande på förlossningen.... Nu blir jag själv lite nojig.
Är bara i V.22 och haft förvärkar och sammandragningar som är rejält smärtsamma emellanåt. Minsta ansträngning så kommer det, har dessutom ett fysiskt krävande och tungt jobb. Mvc har jag kontakt med och ska träffa läkaren där nu kontinuerligt, hon mäter livmodertappen med VUL för att hålla koll så den inte påverkas. Blir verkligen tagen på allvar där. Risk för tidig förlossning om livmodertappen påverkas. Hoppas det lugnar ned sig för dig nu!

Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Men vad tråkigt att inte bli tagen på allvar. Hoppas att järninjektionerna kan göra dig lite piggare. De var mig ett lågt blodtryck, o särskillt för o vara gravid. Har du många problem med yrsel och svimmningskänslor? Var rädd om dig! Kram

Malin-tvillingmorsan♡

Hoppas det släpper vännen. Många kramar från oss ♡

Anette

Men vad irriterande att de inte tog dig på allvar på förlossningen! Händer det igen så dra till med att din barnmorska sagt att du ska göra en koll och ett vul för att kolla livmodertappen. Du födde snabbt förra gången och chansen är att du gör det igen, och då ska man ta mensvärkskänslan på allvar. Alla mina fyra barn har kommit hysteriskt snabbt och det var inte förrens sista barnet de tog mig på allvar och jag fick en igångsättning i vecka 35 för att inte riskera att föda hemma. Alla är prematurer därav tidig igångsättning. Men en sak har jag lärt mig och det är att de flesta bm är bra, men ett fåtal tar en inte på allvar.
Ta det lugnt och ring förlossningen när du känner mensvärk igen 😊

Svar: Ja.. Precis det sade min BM också.. Just värk-mässigt har det varit lugnt idag.. Så jag hoppas att det kan fortsätta så och jag inte kommer behöva ringa förän det blir dags :) Tack snälla för din kommentar!!
Linda Blom

K

Hemskt att inte blir tagen på allvar. Förstår att du blev nervös, framför allt för det är ditt andra barn och du vet ju vad som är vanliga värkar och inte. Hoppas bebben vill stanna i magen ett tag till :-)