Kalas nummer 1

Så har kalas nummer ett för barnen gått av stapeln.. Både innan och efter vår sjukhusvistelse med Colin har vi dekorerat och bakat.. Vi har ju inte riktigt vetat hur allting skall bli, men eftersom att vi låg inne på förlossningen förra året och Selma därmed blev utan kalas, så har det känts lite extra viktigt att få till något i år. Även om det bara skulle bli vi fyra. Men idag kom några av våra närmaste förbi och gratulerade båda barnen och åt fika tillsammans med oss. Ett lugnt, men otroligt mysigt kalas blev det och båda barnen somnade snabbt som attan ikväll. Selma har varit så himla spänd och förväntansfull inför sin fyraårsdag och alla intryck, paket, uppmärksamhet och sång igår gjorde såklart att hon svävade på moln.

Nästan alla kalastillbehör har jag köpt hos My Perfect Day. Men girlangen med cirklarna har jag gjort själv och det blev faktiskt en återanvändning av den sedan Colins dop i somras. Så enkla, men fina girlanger som gör det lilla extra. Little Plane-temat har varit en stor favorit sedan säkert två år tillbaka, så det var riktigt roligt att få dekorera med det till barnen. Till Selmas barnkalas med kompisarna framöver har hon dock valt ett helt annat tema, men det får ni se längre fram. Dom fina glasflaskorna ni ser på bilden är så himla praktiska och dom beställde jag från Cellbes för en tid sedan.

 
9
Anonym

Ingen tårta till Selma?

Svar: Det räckte gott och väl till henne också ;) (förstår att du syftar på siffran 1, men hade vi vetat att våra kalasupplägg och planer skulle rubbas såhär iom att Colin blev inlagd på sjukhus, hade vi valt bådas ålder på samtliga tårtor. Det kommer som det står i texten - fler kalas - där Selma helt fått välja tema m.m.. Vi hade bara en tanke om att de skulle få något enstaka "eget" trots att de delar samma födelsedag.)
Linda Blom

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så fint :D.

Svar: Tack :)
Linda Blom

Therese

Men alltså kommentarer likt ovan 😂 Jag förstår inte hur du ens orkar bemöta.. superfint och spännande att se selmas val 😊

Svar: Haha! Tack :) Inser i efterhand att det hade räckt att skriva första meningen dock ;) Hihi!!
Linda Blom

Helena

Wow! Så himla fint!❤❤ Jag vill också fylla år och ha kalas nu!!😜
Angående tårtan så är jag genuint nyfiken på hur man snyggt kan kombinera för två barn... Våra små fyller med bara några dagars mellanrum, så vi brukar ha gemensamt kalas (de vill det). Men hur kombinerar man en trea och en femma på tårtan utan att det ser ut som att vi firar en 35-åring??🤔😂

Svar: Hade jag kunnat ändra tårtan denna gång så hade jag lagt till en till luftballong med Selmas siffra :D Men det beror ju helt på hur tårtan ser ut såklart :) Kanske ha ett "&" tecken mellan siffror eller liknande :)
Linda Blom

Sassa

Haha angående första kommentaren; min stora pojk hade inte brytt sig ett dugg om vilken siffra/färg eller liknande en tårta har - bara han får äta av den 😉
Så fint att en önskar man var med 😊

Svar: Selma är väldigt intresserad av siffror och bokstäver. Men det enda hon sade när hon såg tårtan var "mamma, där är en etta som Colin fyller" typ :)
Linda Blom

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom

Så fint!

Svar: Tack :)
Linda Blom

Pia

Svar till Helena:
Angående delad tårta! Man kan göra som en avdelning i mitten på tårtan (tänk som yin&yang) och så får varje barn bestämma hur dens halva ska se ut! Och sen en siffra på varje Sida. Tänker mig typ en blå halva (fast inte halva som att tårtan är delad med ett rakt streck utan snarare ~~~ lite vågigt och att delningen är markerad med tex mini marshmallows, smågodis eller nåt annat gulligt) och sen en grön halva (eller vad man nu har för favoritfärg ;)) såå fint :)

Svar: Den tanken har slagit mig många gånger under året och jag misstänker att det kommer bli många sådana tårtor genom kommande år för vår del :D Jättekul! Ungefär som vissa som gifter sig och anordnar dop samtidigt gör. Hälften doptårta, hälften bröllop :D
Linda Blom

Helena

Wow! Men tack Pia! Vilket bra tips! Har funderat på hur Elsa och Spiderman ska kunna samsas på en tårta, men det där låter ju superfint ju! Tack! :)

Johanna

Super fint Linda!!

Svar: Tusen tack!! :)
Linda Blom