Tankar bakom barnrummen.

Skruttarna mina i nytt från Newbie, Kappahl.
 
Så kom den efterlängtade kvällen och jag slår mig ned framför datorn för att jobba. Bakom mig återfinns ett kaos av paketleverans, födelsedagspresenter m.m. Men det tar jag tag i under morgondagen, när jag har tillgång till barnens rum - utan att riskera att väcka någon. Sedan november har dom ett varsitt stort rum med mängder av förvaring. Men snacka om att man lever efter det man har och plötsligt var det fullt av leksaker igen. I Selmas 4kvm lilla rum i gamla lägenheten var det nästan mer ordning än vad det är i dom stora nu, hopplöst! Haha!
 
En sak jag alltid går efter, oavsett storlek på barnrum är ändå att det skall uppmuntra till lek - men också vara en plats att slappna av och komma till ro i. Därmed är färgerna ganska dova, rummen är lättstädade där leksakerna i alla dess hysteriska kulörer ligger undangömda. På så vis är det enkelt att städa undan allting om kvällarna och rummen blir en plats för barnen att sova i.
 
Har ni några specifika tankar där ni inreder (eller för all del fantiserar om att inreda) barnrum?
7
Sandra - Alfons mamma

Newbies kläder är så fina! Älskar det där blåa chinosarna, har likadana till min son :)

Det jag mest tänkt på när jag gjorde i ordning pojkens rum var att det skulle vara på hans nivå. Tyvärr är det vanligt att barn får hyllor som sätts högt upp på väggarna etc och det slutar med att barnet inte når sakerna och behöver alltid en vuxens hjälp för att t.ex.. påbörja en lek eller läsning ur en bok.

Svar: Det är viktigt för oss också!! :) Allt (utom "prydnadshyllan") når Colin, kan resa sig mot, plocka fram och leka med m.m. Selma är såpass stor, men hon kan också nå allting själv. Sugen på ett skrivbord i hennes rum dock :)
Håller med om chinosen! :D Dom är underbara!!
Linda Blom

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Tänkte nog mest förvaring ;)

Svar: Klokt :D haha! Man får aldrig nog av det :)
Linda Blom

Elin

Min tanke var att det ska inte vara proppfullt med leksaker. Det ska vara ett sovrum också. Vi har lekrum nere och en stor skrubb med de mesta leksakerna.

Svar: Härligt att ha möjlighet till ett sovrum och ett lekrum! :) Den tanken har slagit mig också, att barnen skall få sova tillsammans och sedan ha ett lekrum. Men delade upp dom istället :)
Linda Blom

Madeleine-mamma till två

Våra grabbar är 3 och snart 5 år. De delar sovrum och där är det mer dova färger och inte så mycket leksaker. Har även ett tipitält då jag vill ha ett sovrum som är lugnt och mysigt. Sen har de ett lekrum som är mer inbjudande för lek med skrivbord, saker på deras nivå och leksaksförvaringar. Lekrummet är mer färglatt :) Senare (när de vill) kommer de få ett varsitt sovrum och då kommer det nog bli svårae att sortera upp lekrum och sovrum så kommer bli både och i bådas rum. Dock kommer vi ha möjlighet till ett lekrum om det skulle behövas, de blir ju en hel del leksaker genom åren ;)

Svar: Mysigt!! Jag och min egen lillebror delade rum lääänge :)
Linda Blom

Johanna

Eftersom vi har möjligheten så har vi valt att ha ett sovrum på ovanvåningen där Alma bara har ett fåtal leksaker, gosedjur och en massa böcker att läsa vid nattningen och sedan har vi alla övriga leksaker i ett lekrum på första våningen i huset. På så sätt blir sovrummet en plats för vila och vi har henne nära oss här nere när hon leker på dagarna. Det bästa av två världar helt enkelt så jag är så himla glad att vi har kunnat göra just så.

Svar: Låter super :D Just ett sådant rum på nedervåningen kommer jag sakna i radhuset när vi flyttar :)
Linda Blom

Isabel

Jag har tappat det helt i barnens rum 🙈 de delar rum (3 och 1,5 år) och vi har en pojke och en flicka vilket jag tycker gör det hela så mycket mer komplicerat. Man kan liksom varken hå all in rosa eller all in blått om du förstår vad jag menar ☺

Deras rum är ganska stort men med en barnsäng och en spjälsäng blir det genast mer begränsat. Och så garderob och förvaring för leksaker. Nä, jag har som sagt tappat det helt. Myskänslan finns inte där längre, tyvärr. Måste försöka göra något för att ändra på saken. Men jag vet i ärlighetens namn inte vad jag ska göra. Försöker ibland göra små ändringar men blir aldrig riktigt nöjd. Kan du inte visa lite fler bilder på Selmas och Colins rum?

Matilda

Vår lilla tös på 4 år har ett rum på övervåningen, där det är bleka färger av gult, blått och rosa som hon fick välja själv. Hon har en säng och lekförvaring. Men hon vill ju inte vara där uppe själv och leka, när vi är nere och grejar 😅 Och sova vill hon göra i en säng bredvid oss. Så just nu har vi ett skåp för hennes leksaker i vardagsrummet nere och funderar på att ställa in en riktig säng som gästsäng men ändå ha förvaring till de grejer som inte får plats i vardagsrummet, tills hon vill sova i sitt eget rum igen 😊