Godnattsagor för rebelltjejer

Innehåller annonslänk för Bokus.

"Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder - hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar." - Bokus.

Idag beställde jag lite julklappar! Däribland boken ovan som jag så himla gärna vill läsa och som jag känner kommer vara en otroligt viktig bok att läsa för mina barn framöver. Nu hade jag visserligen kanske önskat att den hette "Godnattsagor OM rebelltjejer" snarare än för rebelltjejer, för jag känner att det är minst lika viktigt för min son att veta vilka under vi kvinnor kan uträtta. Att könet inte har någon som helst betydelse och att han aldrig någonsin skall underskatta en kvinna på grund av könet. Han är precis lika bra som sin syster, och hans syster är precis lika bra som honom..
 
Jag har börjat reflektera så sanslöst mycket över detta dom senaste åren och inser att jag själv tidigare varit så van samhällets normer att jag liksom bara accepterat läget. Så sjukt egentligen! Men från att inte alls ha känt mig mindre värd så ser jag tillbaka på saker med helt andra ögon. Visserligen har jag alltid varit en person som "kan själv", jag har inte känt behovet av en man för att kunna uträtta saker i mitt liv liksom. Dessutom lever jag i en jämställd relation där vi delar lika på så gott som allt. Men alltså.. Så mycket saker jag upplevt och fått utstå som tjej, som jag i efterhand kommit till insikt med att det ju ta mig fan är helt jävla sjukt att jag bara accepterade läget och inte såg det på ett helt annat sätt. 
 
Hur som helst! Jag tror stenhårt på den här boken och jag köpte den på kampanj och fraktfritt här.
3
Mikaela

Kan du inge lägga ut någon bild hur den ser ut inuti sedan när du fått hem den 😬 nyfiken!

Svar: Jo! Absolut!! :)
Linda Blom

Rose-Marie

Hoppas på att vinna detta till mina barnbarn 🎁🎅

Ellinor

Jag har också köpt den och ska ge min dotter den i julklapp. Och stör mig precis som du på formuleringen av bokens titel 😊