Astrid Lindgrens värld 17 - Dag 2

Vi var på ALV strax efter öppning och dagen bjöd på strålande sol och betydligt mer folk. Det var nästan lite väl varmt, så vi hinkade vatten (trots det blev jag såå dålig på kvällen). Men vi passade på att uppleva parken ännu mer. Vi såg en föreställning med Madicken (där Alva, Madicken och Lisabet lekte hänga gubbe med barnen efteråt), en föreställning med Pippi Långstrum och en föreställning med Emil (där dom bjöd på både sångstund och kubbspelande efteråt). Till lunch åt vi båda dagarna pannkaksbuffén, himla bra då båda barnen älskar det. Jag och Selma blev helt tokiga i deras körsbärssylt.

Dagen sprang iväg i rasande fart och vi besökte Lotta på Bråkmakargatan och Tant Bergs hus flera gånger, Selma var helt salig där inne. Jag också! Det är häftigt att kliva in i ett hus man tagit del av under hela sin uppväxt. Det var ju just där filmerna spelades in tidigt 90-tal.

Vi åkte tåget i Saltkråkans lilla värld, Selma var riktigt imponerad, men tyckte att det var lite läskigt sade hon. Det är ganska mörkt där inne. Men bara hon satt nära mig så gick det bra. Jag tyckte den var urmysig! Saltkråkan är en av mina personliga Astrid-favoriter. Vi avrundade vår sista dag i parken med massor av shopping i de urmysiga butikerna. Selma valde både Pippi-dräkt, Lilla gubben och en peruk. Sötnos!
 
Bröderna Lejonhjärta har vi inte introducerat för Selma ännu, men alltså Törnrosdalen! SÅ häftig!
3
Maria

Åh tycker att man börjar se mer och mer att Selma liknar sin pappa mycket och lilleman liknar dig så himla mycket, samtidigt som barnen är lika varandra. Det är en fin mix =)

Svar: Ja Selma är superlik Jimmy :D
Linda Blom

Michaela

Min Saga var 2,5 när hon tjatade till sig om att få se "Bubbelhjärta" (Bröderna Lejonhjärta) jag fick förklara för henne att Draken är fin och snäll etc. Hon älskar Katla och skriker att "Katlak" är snäll varje gång hon ser henne. Bubbelhjärta är en av hennes favoritfilmer som hon gärna ser om och om igen. Hon är 3 år och 3 månader nu.