Att sysselsätta sig och adventspaket

Lilla älskade Colin i sin vintermundering från POMPdeLUX och Kavat.
 
Hej på er!
Imorse efter att vi lämnat dom stora barnen på förskolan, åkte jag, Lova och våra små gossar iväg till Bergvik. Det blev en frukost där och sedan tillbringade vi hela förmiddagen där. Inhandlade lite smått till barnens adventskalender. Jag är så splittrad till det där med massor av paket innan julafton, men tror jag funnit en lagom balans i det hela. Varje första advent får barnen en varsin julpyjamas. Sedan har det flyttat in en liten Nisse här hemma, som vi tänkt skall hitta på lite bus för barnen. Vid advent kan det komma något litet paket med småplock, exempelvis små ringar eller kanske ett uppdrag, bakning eller annat.
 
Men i övrigt får det räcka med deras PIXI-kalendrar. Bara det blir ju en present varje dag, men vi gillar läsning och böcker här hemma, så att läsa nya boken varje kväll känns som en mysig grej att göra tillsammans.
 
Nåväl, efter Bergvik åkte vi hemåt i snöstormen och jag stannade med smågossarna medan Lova hämtade hem dom stora barnen. Då bakade vi mellanmåls-scones tillsammans och fördrev tiden tillsammans tills Jimmy kom hem. Stora barnen följde med grannpojken ut och byggde en snögubbe en stund och Jimmy tog med sig Selma in när han kom. En himla mysig dag och skönt att hålla sig sysselsatt just nu..
3
Anonym

Vi kör på en adventskalender på riktigt dvs ett paket på varje advent. Vill inte heller att det ska bli för mycket. Men fyra små paket med lite pyssel eller bakformar (inför pepparkaksbaket vi har kring andra advent) blir toppen! Jag gillar er idé med pyjamas till första advent, det är också mysigt och nått jag kanske kopierar till nästa år! :) advent betyder ju ankomst och är en mysig nedräkning till julen och det lilla Jesusbarnets födelse. För mig som är präst känns det bra att på något sätt markera adventstiden lite extra förutom att tända de fyra ljusen. Mysigt!

Kirsten

Läste att du/ni hade fått ta bort er ena lilla hund. :( Beklagar verkligen, har själv två hundar och att ta bort dom är något jag fasar för. Du kanske inte orkar svara på någon fråga, vilket jag förstår. Vart hon sjuk? och hur gamla blev hon? Beklagar verkligen, från en annan hundägare. :(

Sanna

Låter som en bra plan med kalendern. :) Vi gör en vinterby som de flesta paketen i kalender går till(alltså samma tomtar, snögubbar mm varje år), så byn bygger barnen upp allt eftersom.