Chokladmuffins

Jag nämde ju vår nya KitchenAid igår och att jag och Selma bakat alla hjärtans muffins när vi invigde den. Här har ni resultatet! Jag köpte med mig lite tillbehör hem från jobbet My Perfect Day och utgick sedan från Leila Lindholms recept.

Cupcakes
3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe


Gör så här
Chocolate cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.

Rör sist ner kaffe.

Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

Jag valde sedan att garnera med chokladdoppade jordgubbar samt hjärtströssel.

 
 
4
Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula

Ser galet gott ut :). Är väl speciellt så när man beslutat sig för att nu är det helstopp på godsaker :).

Amanda

Vad fint det blev med chokladdoppade jordgubbar på toppen!! 👍👍

Malin

Hur f ina blev inte dem där då.
Hoppas dom var lika goda som de ser ut. ✨

Mirre

Men oh så gott