Välkommen vecka 20

Välkommen vecka 20 ♥ Bilder från 19+0 (v.20)
 
Kroppen: Halva graviditeten har snart gått! Man börjar få en mage som alla kan se och livmodern når ända upp till naveln. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. På vissa kvinnor börjar naveln sticka ut en aning. Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. 
 
Bebisen: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Ögonlocken är färdiga. Fingrarnas naglar växer, men de täcker inte hela fingertoppen än. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter sin födsel. Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.
 
Egna tankar om föregående vecka: Äntligen kunde jag börja njuta ordentligt av att vara gravid, jag kräktes ingenting, reagerade inte på dofter och var piggare på kvällen, även om jag gick och lade mig samtidigt som Selma ändå. Ibland kunde jag ligga och titta på TV en stund och liknande, men somnade oftast före 21-22. Vissa dagar besvär med halsbränna, men än räckte det med Galieve för att dämpa den. Mot slutet av veckan brakade foglossningen igång ordentligt och jag vaggade likt en pingvin när jag gick. Försökte verkligen tänka på att inte bära S för mycket och att bära rätt, men det är svårt. Jag nös mycket och det har hållt i sig ganska många veckor, trots att jag inte alls var varken snuvig eller förkyld. En del hugg i ligamenten just när jag nös eller reste mig hastigt. Jag har nu gått upp strax under 1kg. Magen hade en rejäl växtspurt under vecka 19, naveln har blivit betydligt grundare och rörelserna från bebis var märkbara varje dag. Ibland kände jag bebisen även dagtid, men framförallt varje kväll kände jag honom. Så gjorde även Jimmy som fått både buffar och möjlighet att känna lillprinsen hicka. Det är så magiskt!! Selma fortfarande enormt delaktig och nyfiken och kände ofta och gärna på magen ifall "lillebjoj jöööj sig". Lyckan i hennes ögon är svår att beskriva.
 
11
Isabel

Så fin lilla magen börjar bli. Spännande att se vem som kommer ut till våren. Hoppas du kommer få må bra under sista halvan av graviditeten. Ibland har man tur och andra halvan är bättre än första :)

Svar: Tack snälla : ) Man kan ju alltid hoppas <3
Linda Blom

Elina

Vart är dina underbara trosor köpta? :) kram

Svar: BH och trosor är från H&M : ) Sååå sköna : )
Linda Blom

Anonym

Åh kan du inte va med på Gravid Vecka för Vecka!!??

ISA

nu börjar det hända saker du! sååå roligt, lycka till med allt :)

Platin Carlson

SV: Tack för din kommentar! Vad snällt skrivet.. :) <3

Svar: Kan du vara gullig och sluta med dessa kommentarer? : )
Linda Blom

Platin Carlson

SV: Jag svarade på din kommentar? Är det någon annan som kommenterar i ditt namn eller?

Svar: Jag har fått sådana kommentarer från dig tidigare : ) Nej, du har inte fått någon kommentar av mig : )
Linda Blom

Platin Carlson

Jag har nämligen fått kommentarer av dig tidigare. Men ok, då ska jag inte tacka "dig" i fortsättningen. Du borde istället kolla upp vem som skriver i ditt namn!

Svar: Då kan du gärna länka dessa kommentarer ; )
Linda Blom

Erika💞

Heeej! Du är jätte duktig❤️

Elina

Är detta tre packen? Hittar inte... Vill åxå prova ☝🏻

Svar: Tre packen?
Linda Blom

Elina

Kan du länka till trosorna? Är detta tre stycken i ett pack/sett? :)

Svar: Nix, köpt styckvis : ) Finns dock inte på hemsidan, köpte i butik.
Linda Blom

Elina

Kan du länka till trosorna? Är dessa i tre pack/ säljs tre och tre? kram

Svar: Jag har svarat på den frågan redan : ) Spana uppåt bland kommentarerna : )
Linda Blom