Välkommen vecka 15

Välkommen vecka 15 ♥ Bilder på kvällssvullen mage från vecka 14+0
 
Kroppen: Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.
 
Bebisen: Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Egna tankar från föregående vecka: Huvudvärken tilltog och moler varje dag, speciellt eftermiddagar och kvällstid. Hyn har rasat totalt och håret känns mest svårarbetat.. Jag blev tät i näsan igen för andra gången denna graviditet och fick använda mig av nässpray för att få kunna sova vettigt. Drömmarna fortsatte vara väldigt intensiva och jag var lite extra känslosam under vecka 14. Kväljningarna gick väldigt upp och ned, men eftermiddagarna blev dom extra intensiva. Vi var till Linköping och gjorde KUB-test och fick svar i slutet av veckan, det såg bra ut. Lättnad givetvis, men det var också magiskt att få se lilla lyckoträffen på ultraljudet. Nu längtar vi framåt ett par veckor tills det blir dags för det stora rutinultraljudet också. Jag var fortfarande enormt trött och funderade på när det skulle tänkas vända egentligen, det kändes så trist att gå och gäspa överallt och ingenstans, men framförallt att inte kunna göra någonting kvällstid då jag slocknade samtidigt som Selma. Jag var även iväg på Barnmässa i Örebro som VIP-bloggare och det var enormt roligt och gick relativt bra med kväljningarna. Fortfarande känslig när det kom till mat, åt ofta och lagom, annars blev jag illamående av både hunger och mättnad. När jag nös eller röde mig hastigt högg det ordentligt nere i magen och jag tror tyvärr att jag känt början till foglossning. Känslan både framtill och bak kändes väldigt bekant. På eftermiddagarna och kvällarna blev magen enormt stor, nästan det dubbla (av bilden ovan att döma), men nu syntes även en liten bula även på morgnarna och förmiddagarna, mysigt som attan, men jag längtar efter de tydliga buffarna. Känner att även om jag mår lite si och så, så börjar jag njuta ordentligt av denna graviditet också. Tänk att vi får göra det här igen! Skall jag vara ärlig så trodde jag faktiskt inte det..
 
4
Carro mamma till Julia och Alexander

Det är magiskt att vänta barn och lyckan att ha en bebis till och kunna ge sitt första ett syskon är svår att beskriva. Är glans både för er vuxna och för Selmas skull ❤️

Trine Marie

Så fine bilder du tar! :) Koselig å følge med ! :)

t

Du vet att det är tarmar du så kärt håller om.

isabelle

Hej Linda, vad använder du för kamera? :)

Svar: Canon eos 7D : )
Linda Blom