BeSafe iZi Go Modular i-Size

Jag är så glad att vi tog beslutet att byta babyskydd när det blev dags för bebis nummer två. Selma hade ett Brio Primo tidigare och där och då var vi nöjda. Men iom att jag delvis fått en del utbildningar i barnsäkerhet i bil, men kanske framförallt sett till att lära mig mer själv både som förälder och intresserad av barnsäkerhet så kändes det självklart. Vi valde BeSafe iZi Go Modular i-Size som ingår i ett nytt modulkoncept jag skrivit mer om HÄR.
 
Nu har vi använt babyskyddet i ungefär två veckor och jag är redan barnsligt nöjd. Nu är det visserligen så att hela designen och framförallt färgen får mitt ytliga hjärta att hoppa till en extra gång. Men faktum är att det är ännu bättre rent funktionellt. Colin sitter enormt bra i det, trots att han är stel som en pinne när vi väl sätter honom i babyskyddet. Men så snart han sitter fastspänd och åker upp i luften så somnar han som en stock. Han sitter väldigt stabilt i det då kuddarna på sidan om huvudet är väldigt fasta, det känns tryggt att huvudet är i ett stabilt läge, babyskyddet är ombonat och komfortabelt. Det nyutvecklade SIP+ absorberar belastningen av krocken och ökar skyddet vid en eventuell sidokollision.
 
Andra funktioner jag verkligen gillar är magneterna på sidan, vilket gör att man kan fästa upp bältet vid i och urlastning av bebis, det underlättar väldigt mycket när armar och ben kan vara lite överallt. Den stora solskärmen innehåller SPF 50+ men också ventilation och jag gillar att man verkligen kan gömma Colin från solljus (eller för all del när vi kommer koppla på babyskyddet på vagnchassit och åker iväg bland mycket människor). Plastskenan till gör hela suffletten väldigt stabil. Stolen har fempunktsbälte, vilket var viktigt för mig. Bältet är enkelt att spänna och lossa med hjälp av ett knapptryck och det ergonomiska bärhandtaget gör stolen bekväm att hänga upp på armen. Jag uppfattar det lite tungt dock, men det är den enda nackdelen som jag kan komma på.
 
Sedan vill jag verkligen nämna att det här med att den är i-Size godkänd innebär att den är enkel att montera och dessutom har tydliga indikationer (som röd/grönt ljus samt pipande ljud) om stolen är rätt respektive felmonterad. Den kan även monteras utan bas, men att klicka i och ur så smidigt som det innebär när man har en bas till stolen är guld värt, speciellt när man har fler än bebisen att hålla koll på.
 
 
8
Anonym

Åh vad bra med tips! Just kvalitén på såna här viktiga saker vill man ju inte tumma på när det gäller de små liven. Jag undrar vilka babyskydd du kan rekommendera? Har du gjort nåt inlägg om det tro? 😊

Svar: Jag har ju bara provat denna och Brio Primo och då vinner BeSafe med hästlängder både säkerhetsmässigt och när det kommer till smidiga funktioner :) Så jag vill absolut rekommendera detta :)
Linda Blom

Anonym

Tack för svar :) Basen man klickar i babyskyddet i, har det nån funktion säkerhetsmässigt eller är det bara att det är smidigare vid i- och urtagandet?

Svar: Det är delvis säkerhetsmässigt iom indikationerna på att den är rätt monterad :) men också av smidighetsskäl :)
Linda Blom

Anonym

Vad ska babyskyddet har för vinkel? Vi har mer skålade säten i vår bil och är orolig att bebis sitter för upprätt.

Svar: Babyskydd är ju tillverkade i väldigt liggande läge, så jag tror inte nu behöver oroa er. Vet inte vilken vinkel som gäller :)
Linda Blom

Anna

en sån vill jag oxå ha till ev. kommande barn i framtiden :) ser ju supermysig ut. hade oxå brio primo till sonen som snart fyller 3.

Lina

Vet du vilka olika vagnar babyskyddet passar till?

Svar: Det finns en lista här: http://www.besafe.se/wp-content/uploads/2016/02/BeSafe-iZi-Go-stroller-list-2016-02-16.pdf :)
Linda Blom

Emelie

Vi hade detta babyskydd till vår dotter och det är super! Dock har vi inte modular paketet men är väl rätt likt babyskydd. Vi var supernöjda med det och ska ha det även till bebis i magen :) så smidigt att kunna klicka på vagnen också! Nu har vi izi plus stolen till dottern som vi är supernöjda med också dock tar den stor plats i bilen är väl ända nackdelen så när nästa bebis ska åka stol nr 2 får det bli en annan.

Sara

Vilken sötnos! :)

Frida

Är det inte säkrast att ha en bas till bilstolen? Vi har shoppat ett babyskydd ifrån Ax-Kid till vår dotter som kommer i sommar.

Svar: På just stolen vi har ökar säkerheten med bas iom indikationerna på att den är rätt monterad. Men att montera ett babyskydd med bälte (så länge man gör det rätt) är lika säkert. Basen är dock väldigt mycket smidigare iom att det är så lätt att klicka i och ur :)
Linda Blom