BeSafe iZi Go Modular

När Selma var bebis använda vi oss av ett babyskydd från Brio som gick att klicka direkt på barnvagnen. Vi var jätte nöjda då, men då jag nu är betydligt mer påläst iom mina utbildningar och ambassadörsskap för BeSafe har även mina krav på babyskydd och bilbarnstolar överlag ökat. Lillebror kommer inte få ärva Selmas, utan få ett helt nytt och eget.
 
Vi har valt BeSafe's senaste babyskydd iZi Go Modular. Det ingår i en världsnyhet som BeSafe släppte förra året där man får möjlighet att köpa ett helt kit för det växande barnet, eller för all del, välja en av dom. En ISOfix kompatibel bas, ett babyskydd samt en bakåtvänd bilbarnsstol som sedan går att klicka på den gemensamma basen. En smidig möjlighet är att man kan köpa flera baser om man har flera bilar och lätt kan klicka i och ur både det nyfödda barnets skydd, men också för de större barnen. Och sedan är det ju såklart praktiskt att man kan köpa hela kitet och när det blir dags för bebisen (när hen är stadig i rygg och nacke) så kan man bara byta ut babyskyddet mot stol nummer 2.
 
BeSafe iZi Go Modular må ha funktioner som är väldigt viktiga och smidiga för oss. Först och främst så har det ett fempunktsbälte, Selmas babyskydd hade bare trepunkts. Det innehåller de BeSafe's helt otroliga magneter som underlättar enormt vid i och urlastning av barn, man behöver aldrig bakom barnet och krångla fram bältena och det förebygger även att bältet skruvar sig. Men det absolut viktigaste och det som var avgörande för oss är att det är ett av de första babyskydden på marknaden som är godkända för i-size. Vad i-size är har jag skrivit om HÄR, men jag skall berätta lite till även i detta inlägget.
 
Att få ett babyskydd godkänd för i-size's hårda krav är väldigt svårt.. En av skillnaderna mellan ECE 44-04 och i-Size är att det för första gången blir nödvändigt att genomföra sidokrockar. Den metod man har valt innebär att en stor del av belastningen träffar i huvudregionen på ett barn i ett babyskydd. Det har tvingat bilbarnstolstillverkarna till nya innovativa lösningar för att ge våra spädbarn ett ännu bättre skydd för sina ömtåliga kroppar och tunga huvuden.
 
Det känns som ett bra och tryggt val och nu inväntar vi bara leveransen av uppsättningen. Och så skall vi ta det där beslutet om vilken vår nya bil skall bli också.. Vi kommer att behålla vår V50, men min lilla Ford Fiesta ST skall bytas ut mot en större familjebil. Svårt beslut!
27
Emelie

Men antar då att ni inte säljer de gamla heller om de är sån skillnad? På nytt och beg.

Svar: Vad menar du nu? :) Mitt inlägg är inte inriktat på huruvida man bör använda nytt eller begagnat, utan att babyskyddet ovan är ett betydligt mer testat, säkert och funktionellt val i våra ögon. Rent tekniskt så skulle vi kunna sälja Selmas gamla babyskydd då det är i så fint skick och fortfarande inte har "blivit för gammalt" för vad som rekomenderas rent åldersmässigt. Men nä! Vi kommer inte att sälja det nej : )
Linda Blom

Emelie

Tror ni gör ett bra val! Hade denna stolen kommit ett år tidigare hade vi valt detta kit! Vi hade besafe babyskydd och bytte till besafe izi plus för nån månad sen och är supernöjda!

Svar: Ja det känns tryggt och bra : ) Så jag tror att det kommer bli toppen! Vi får se om Selma kanske kommer få sitta i Modular-stolen också i en av bilarna, då vi valt en extra bas till : ) Vi får se hur vi kommer lägga upp det :D
Linda Blom

Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

Hej vackra du <3
Idag har jag lyckats helt otroligt bra med min chiapudding - du hittar receptet på bloggen <3
Tusen kramar och ha en fin dag!

Therese

Så viktigt ämne som du belyser! Funderar på hur du resonerar kring när det gäller bilarnas säkerhet nu när ni ska köpa en nu. Skiljer ju även där på säkerhet mellan märken o modeller!? Hur tänker du kring det?

Svar: Jag skall erkänna att jag inte är speciellt insatt i bilmodellernas olika skillnader såhär innan. Men vi hör oss noga för, jämför, provar, provmonterar för att stolarna skall kunna sitta bra och liknande. Vi har inte valt om vi skall köpa helt nytt eller begagnat ännu heller, då vi som sagt ser oss om. Men vi har krav på att bilen inte skall vara äldre än 2014. Vi väljer bland märken som är stora och etablerade och som vi känner till, så rent säkerhetsmässigt känns det bra då vi väljer bland såpass nya och ordentliga bilar : )
Linda Blom

Anonym

Vad fick ni betala för det babyskyddet? Är dom dyra?

Svar: Det beror ju lite på hur du vill lägga upp det : ) Bara babyskydd med bas, bara bakåtvända stolen med bas eller hela kitet tillsammans. Kolla hos återförsäljare, priser varierar : )
Linda Blom

caroline

Jag undrar en sak angående besafe stolarna och dess användning! Hur viktig är det med benutrymmet för barnen när dom färdas i stolen? Vi har två izi plus stolar i 2 olika bilar, i en av bilarna finns de gott om utrymme för benen men i den andra blir de lite mindre, har benutymmet någon stor betydelse om man exempel skulle vara med i en krock?

Svar: Nej : ) Benutrymmet är inte det vesäntliga utan kraften som blir på nacken vid en eventuell krock. Det är därför det är så viktigt att barnen åker bakåtvänt! Givetvis är det ju en fördel ju mer benutrymme man har, rent praktiskt och liknande. Men säkerhetsmässigt är benutrymmet obetydligt : )
Linda Blom

Anonym

Asså fasen att du inte skrev de har inlägget för 2 veckor sen! Precis en sån bilbarnstol vi hade behövt 😞 Köpte besafe izi kid i size x2 och det är väl bra, men det här hade vart så mycket bättre!

Svar: Ni kommer bli jätte nöjda med BeSade izi Kid X2 i-size också! Den är heeeelt suverän :D Men ja! Modular-systemet känns väldigt praktiskt och rätt för oss :D
Linda Blom

Anonym

Har alltid gillat Brio men när sonen föddes 2013 och vi skulle köpa babyskydd så föll valet på en Axkid. Båda stolarna tillverkades iaf då i samma fabrik. Skillnaden var att Axkid har 5 punktsbälte och Brio 3. Mycket märkligt enligt mig och ÅF där vi handlade. När vi sedan skulle byta till en större stol så var vi hos en annan ÅF fast i samma stad, då hade vi kikat på Brio Zento men efter att ha fått info från ÅF samt läst på en del själva så föll valet på en Besafe. Zenton var (då iaf) en av de sämsta stolarna på marknaden. Höll inte måtten och ÅF var ganska missnöjd med att stolen ens fick säljas.
Fick rekommendationen att köpa besafe och vi har inte ångrat oss en sekund!
Nu är syskon på väg och där kommer vi köra besafe från start.
Axkiden vill vi ha kvar som te x mormor kan ha i sin bil eftersom den är såpass ny. Skulle nog aldrig sälja den iaf då jag själv tycker att säkerheten går före pris!

WEYA

Hej!

Är du intresserad av att prova ett nytt svenskt community där du slipper reklam, inbjudningar till sidor, spelinbjudningar och mycket mer?
Vi arbetar just nu fram ett nytt community som kommer gå under namnet 'WEYA'.

Vi kommer aktivt att arbeta för att utforma vårt community, i den riktigning våra användare vill.
Vi skall vara det där communityt som har det lilla extra!

Det är dags att prova så allt fungerar på 'WEYA', och få feedback - därför vill vi ha in dig!

Vår tanke är att släppa in några personer för att prova sidan, och sedan eventuellt bli community managers.

Våra community managers får även ta del av riktigt bra erbjudanden ifrån samarbetspartners - så självfallet finns det fördelar!

Välkommen till www.WEYA.se - hoppas vi ses där!

Sara

Säger bara Skoda superb! Störst invändigt och gott om plats för både barn och vuxna.

Stina-Lee

Efter alla dina nyttiga inlägg om barnsäkerhet i bil har vi nu bestämt oss för att skaffa nya stolar, BeSafe så klart! :-)

Moa

Å, det är så bra information och goda argument! Men jag måste ändå fråga hur mycket "sämre" ett annat märke är! Vi fick tvillingar och har tyvärr inte den bästa ekonomin nu när vi pluggar. Så vi är tvungna att välja annat märke.. Jag får så dåligt samvete, för såklart vill jag ha det bästa till mina sessor! Hur ska man tänka när ekonomin sätter stopp? Vi köper allt begagnat, utom stolarna då såklart, så det går verkligen inte att spara in heller. Tack för information och för det du gör❤️

Svar: Som jag skrev så var vi nöjda med Brio-stolen när vi använde den. Men det är dels tre år sedan och jag är betydligt mer insatt. Babyskyddet vi nu har valt har jag ju skrivit fördelarna med i inlägget, men att säga "hur mycket bättre dyrare stolar är" är omöjligt för mig att säga :) Du får helt enkelt jämföra stolarna mot varandra, se till plusgodkännande, i-size, se vad som klarar av och hur dom är utvecklade samt se hur företagen bakom resonerar. BeSafe kämpar ju ständigt med att sprida kunskape och liknande vidare och det tycker jag visar att dom är väldigt seriösa och måna om annat än att bara sälja produkter :)
Linda Blom

Anonym

Får ni dessa stolar gratis/rabatt då du bloggar om dem? Tänkte det är bra att skriva ut om det är samarbete mellan dig och företaget :) i övrigt tycker jag det är väldigt bra att informera om barnsäkerhet i bil!

Svar: Nej, jag skriver inte inläggen om barnsäkerhet för att få gratis produkter. Att jag är ambassadör däremot är jag öppen med och givetvis får vi vissa förmåner. Men inläggen jag skriver är inte sponsrade, utan något jag skriver för att jag brinner för ämnet! :) Om du läser min blogg ordentligt så skriver jag och märker inläggen tydligt "i samarbete med.." när det är just sponsrade inlägg.
Linda Blom

Medkarlek.blogg.se

Vi har köpt britax babyskydd, gjorde det tidigt i graviditeten samtidigt som vi beställde vagn, fick då paketpris och skyddet går att klicka på vagnen vilket kändes smidigt. Nu när jag är i slutet av graviditeten skulle jag utan tvekan valt besafes babyskydd och nästa stol efter babyskyddet kommer definitivt bli detta👍🏼

Medkarlek.blogg.se

Vi har köpt britax babyskydd, gjorde det tidigt i graviditeten samtidigt som vi beställde vagn, fick då paketpris och skyddet går att klicka på vagnen vilket kändes smidigt. Nu när jag är i slutet av graviditeten skulle jag utan tvekan valt besafes babyskydd och nästa stol efter babyskyddet kommer definitivt bli detta👍🏼

Malin

Får ni stolen av BeSafe då du är ambassadör ? Eller låna kanske.. Den verkar otroligt smidig iaf :) Vi har BeSafe izi plus efter att du bloggat om den :D

Vickan

Hej Linda! Jag har tänkt köpa denna till barn nr 2 som kommer i juni. Storasyster sitter bakom passagerarsätet i sin i-size. Kan man ha "modular-stolen" bakom förarsätet och ändå kunna reglera sätet fram och bak? Alltså, är det tvunget att barnstolen ska ligga tryckt intill "vuxensätet". Åh, vilken rörig kommentar.. förstår du vad jag menar? KRAM Vickan

Svar: När det gäller baksätet så behöver inte stolen monteras mot sätet framför :) Den stöds upp av stödbenet :)
Linda Blom

Kattugglan

Vad skulle du säga är största fördelen med att ha även bilstolar för lite större barn i en bas? Verkar ju som både BeSafe och Maxi-Cosi börjat köra på detta.

Om vi velar mellan BeSafe iZi go och iZi go modular, är den senare att rekommendera?

Svar: Delvis så är det ju säkert, men det är ju enormt smidigt med att bara kunna klicka i och ur stolen och enkelt kunna flytta den mellan olika bilar. Man kan ha en stol men flera baser i sin andra bil, mormors bil eller liknande om man ofta flyttar runt stolarna. Otroligt mycket enklare att "montera" stolen då. Jag tycker absolut att den senare är att rekommendera då den delvis är mer testad, men också har möjlighet att bara klicka på stol nummer två på basen när det är dags att byta :)
Linda Blom

Camilla

Tycker stolen verkar kanon. Men det jag inte blir klok på är att måste man ha ISO fix för att installera basen eller funkar det ändå? Vi har inte det i vår bil. Funderar på detta till vår lilla. Mina flickor har haft av annat märke som vi varit mindre nöjd med.

Svar: Precis :) Basen monteras med ISOfix, det är en del av det vesäntliga med i-size, för att göra det lättare att montera och minska risken för felmontering :) däremot kan man ju använda bara babyskyddet med interna trepunktsbältet i bilen. Kolla upp om ni kan installera Isofix i er bil? Det gjorde vi i vår V50 som saknade det, kostade 600kr att det det isatt på Helmia när Selma föddes :)
Linda Blom

Anonym

Tack för svaret ovan ang min kommentar om det är ett sponsrat inlägg. Det jag menar är att vi vet ju inte hur din ambassadörs roll ser ut, det vet ju bara du och företaget. Därför tycker jag att du ska vara tydlig mot dina läsare att du faktiskt får någon i utbyte mot att vara ambassadör. Även om inte inläggen i sig är sponsrade.

Svar: Förlåt mig.. Men vad gör det för skillnad för er läsare? Att jag sprider otroligt viktig information och kunskap är väl verkligen det vesäntliga? Att jag fått möjlighet att prova stolar via BeSafe har jag svarat på tidigare och inget jag hymlar om. Men jag har även bloggat öppet om de event/utbildningar jag får möjlighet till som ambassadör! Jag har ingen skyldighet att märka mina inlägg på något vis eller vara ännu tydligare med att jag är ambassadör. Tror det snarare handlar om nyfikenhet och andra orsaker när det är så viktigt att få veta vad jag "får" för att vara ambassadör. Kan meddela att jag använde BeSafe långt innan jag blev tillfrågad och var precis lika nöjd innan. Det i kombinationen att få möjlighet att utbildas och lära mig mer var anledningen till att jag tackade ja - inte några sponsrade gratisprodukter :)
Linda Blom

Anonym

Isofix-stolar får bara användas upp till 18 kg, eller hur? Det kan vara bra att tänka på när man köper sin bakåtvända bilstol, speciellt om barnet ligger på höga längd och viktkurvor. Mitt barn är långt och vi hittade den fantastiska stolen Klippan triofix recline åt henne. Den kan hon sitta i tills hon är 134 (!) cm lång. Isofix verkade också smidigt. Men nu är hon 2,5 och väger nåt på 16 kilo och kommer alltså att växa ur stolens viktgräns långt före vi är redo att vända henne framåt. Vi får alltså köpa en ny bakåtvänd stol. Skulle ha varit bättre att köpa en bältesmonterad redan från början för att slippa extra utgifter. Så ni med stora barn - skippa isofixen.

Svar: Det stämmer! Isofix gäller upp till 18kg.. Men jag tycker inte det är värt att skippa av den anledningen, för det finns så många andra fördelar. Exempelvis att det minskar risken radikalt för felmontering (för det är tyvärr enormt många bältesstolar som sitter felmonterade runtom i Sverige). Många får ju fler än ett barn och då behövs oftast köpas en stol till ändå, då kan man ju göra så att man kör ISOfix till en början, köper en bältesmonterad när det blir dags och lilla barnet får ta över isofixen, för att sedan byta igen när stora barnet vänds framåt och lilla barnet växer. Ja, åldersmässigt funkar såklart inte alltid det, men det finns mängder av alternativ man kan köra och detta var ett exempel. Eller så gör man, som du säger, köper en bältesmonterad direkt. Men jag tycker verkligen inte att man skall undvika ISOfix-monterade stolar - tvärtom :)
Linda Blom

Anonym

Visst, bältesmonterad är svårare. Den stora nackdelen med att behöva köpa en till bakåtvänd stol är ju att man kanske lätt tänker som min man "nåja, kanske vi tar och svänger då annars måste vi ju köpa ännu en ny stol när det är dags för bältesstol". Jag har fått hålla många föreläsningar här hemma innan jag fått honom att förstå att pengarna inte är värt risken. Men vi har ekonomin. Alla har inte det, många bilstolar är väldigt dyra.

Camilla

Vi har inte isofix i vår bil, men där vi köpte vår bilbarnstol (en iziplus), instruerade de hur man sätter fast den, sen fick man gå ut och försöka själv och sen kollade personalen att den satt rätt. Himla bra! Dels att man själv får prova, just för att man kanske byter bil osv, och superbra att någon dubbelkollade och fixade till det om nåt var fel.
Vi köpte vår på Babyringen i Malmö.

Anonym

Jag tycker det är tveksamt att detta inte är sponsrade inlägg, du får ju något i utbyte mot att du är ambassadör. Så det handlar inte om nyfikenhet utan vetskap om att det är sponsring, och att man som läsare och konsument är medveten om detta, de flesta bloggare får produkter eller rabatt på produkter från företag för att marknadsföra dem, och det gör du ju genom att du skriver om dem i en blogg - ambassadör/egenintresse eller inte så gör du reklam för dessa stolar.

Svar: Fast jag skriver detta på eget initiativ, utan någon överenskommelse med BeSafe? Ändå nämner jag i inlägget att jag är ambassadör. Om du kikar i kategorin barnsäkerhet i bil så kommer du läsa mängder av inlägg där jag inte ens nämner BeSafe utan endast skriver om barnsäkerhet också. Men givetvis kommer jag att marknadsföra deras stolar, för jag är otroligt nöjd med dom vi har - och mina läsare (även om du inte skulle vara en av dom) VILL veta! Jag bloggade om Selmas bilstol m.m. också när vi införskaffade den och nämnde även Brion i inlägget här. Jag kommer inte fortsätta sitta här och förklara huruvida inläggen är sponsrade eller ej, sedan får det vara upp till dig hur du vill tolka den saken. Jag brinner för barnsäkerhet i bil, jag är ambassadör för BeSafe, jag är nöjd med deras produkter och VILL marknadsföra dom : ) Så kommer det att fortsätta! : )
Linda Blom

Mia

Vi hade tänkt köpa en izi plus nu när izi go ska bytas ut. Vad anser du om den?

Svar: Vi är jättenöjda med vår izi plus :)
Linda Blom

Louise

Hej Linda!

Vi har en BeSafe Izi Plus till vår dotter. Vi har den bakom passagerarsätet i bilen, vet du om den måste vara lutad mot/ha kontakt med sätet framför? Och om man skulle ha den fram, (avstängd airbag såklart) måste den sitta mot instumentbrädan? Försökt läsa mig till detta i instruktionerna men blir inte klokare... :)

Hanna

Hej! Ska precis till och byta ut babyskyddet mot en bilbarnstol för vår snart 8 månaders kille. Att det blir en Besafe-stol vet vi, men velar mellan Izi plus och Izi kid X3.. Du verkar ha riktigt bra koll på de olika stolarna så jag tänkte höra med dig vilken stol du skulle valt? :)