Svar på frågor - Familjeliv & vardag

Hur ser en typisk vardag ut hos er? 
Nu ser ju vardagen lite annorlunda ut i och med semestern. Men jag kan skriva en dag ur vår "vanliga" vardag. Jimmys klocka ringer runt 6 första gången, sedan snoozar han alldeles för länge tills jag muttrar att stäng aaav klockan, haha. Klassiker!  Han börjar jobba 7 och barnen brukar vakna strax därefter. Då är det upp och hoppa på en gång, för Colin kan inte ligga kvar och mysa. Då äter vi (läs: barnen, jag sitter med) frukost och gör oss iordning för dagen. Dagarna Selma går på fsk går vi och lämnar henne klockan 9, annars brukar vi ta det lugnt en stund med TV och liknande. Colin behöver sova första gången runt 9-9:30 och sover sedan 1½h. 

Vi äter lunch någon gång runt 11-11:30 och sedan hittar vi alltid på något roligt. Det kan vara att gå ut, åka till öppna förskolor, träffa kompisar och liknande och försöker sedan hålla oss sysselsatta tills Jimmy kommer hem från jobbet. Colin brukar sova en gång runt 14-15 också, men den sövningen är alltid krånglig och utdragen, behöver sova men vill inte liksom. Och vill inte heller vara vaken, då han är för trött. Vi äter middag runt 17 och sedan brukar Jimmy leka med barnen antingen inomhus eller så går dom ut, för då är det dags för mig att sätta mig för att jobba. Colin nattas runt 18:30-19 och Selma runt 19:30. Sedan sover dom i regel hela natten tills en ny dag kommer.
 
Vad jobbar din man/sambo med? 
Han renoverar badrum m.m.

Önskar ni er fler barn i framtiden om ni skulle få möjlighet att få det? 
Absolut! : ) Jag drömmer om ett barn till.

Vem lagar maten hemma hos er? 
Jag gör lunchen och Jimmy lagar nästan alltid middag. Ibland har jag tur och behöver bara värma matlåda från middagen dagen innan.

Hur mycket shoppar du barnkläder för i månaden? 
Väldigt olika, vissa månader för flera tusen och vissa månader ingenting. Och däremellan enstaka plagg då och då. Svårt att säga.

Hur bor ni? Bilder på er lägenhet vore väldigt kul att se :)
Vi bor i en fyra på 104kvm just nu.

När ska Colin börja på dagis och hur ser dina planer ut då, jobb osv? 
Troligtvis vid 2½ år och jag fortsätter troligtvis med det jag gör nu, fast lite mer strukturerat. Önskar dock att barnen fortfarande skall gå korta dagar på förskolan.
 
Hur har ni det ned uppfostran och typ "time outs", kör ni med det?
Nej, vi kör inte med timeout mer än att jag själv kan försöka ta en ibland. 

Tips för att få ekonomin att gå runt under långa föräldraledigheter? 
Jag jobbar ju samtidigt, så det är en lite speciell situation : )

Jag vet inte riktigt hur ni gjort men hur har ni fått barnen att sova i egna sängar? Har dom alltid sovit i sin säng? Har du natt - ammat? Hur slutade du isåfall med det? ☺️
Barnen har absolut inte alltid sovit i sin säng. Båda två hade extrema närhetsbehov som bebisar och jag samsov med dom båda (första tiden satt jag nästan med bebis på bröstet). Jag ammade i regel två gånger / natt när barnen var pyttiga, men hade det struligt med Colin en period (skrev om det här). När sovandet i vår säng inte längre fungerade beslutade vi oss för att försöka få till det där med att sova i egen säng - då gjorde vi såhär (läs inlägget) båda gångerna. När Selma bytte till en öppen säng började hon komma in till oss på nätterna igen och får såklart sova där när hon vill, men hon somnar alltid i sin säng och just nu sover hon de flesta hela nätterna där inne. Colin somnar i sing säng han också och sover i regel hela natten, men det händer såklart fortfarande att vi nattvakar där inne.

Hur hanterar du din fyraåringens olika känslosvallningar, (gnäll,tjat/utbrott)? 
För det mesta ganska lugnt, men givetvis blir det för mycket för mig också ibland. Jag försöker tänka på att det finns en grund till allting och "välja mina strider". Är det värt att bråka om detta? Ibland skriker och gapar vi här hemma, men det viktigaste för mig är att alltid prata om det efteråt. 
 
Ska ni gifta er?
Jadå! Vi vill gifta oss : )

Hej. 
Jag skulle jättegärna vilja se en roomtour över bägge barnrummen 🙂 För jag själv håller på att inreda ett . 😉 Snälla det vore toppen med lite inspo🙂 För din inredningsstil är verkligen jättefin😊 Kram från en läsare som följt bloggen sedan du starta den 😉💜
Jag skulle absolut kunna fotografera barnrummen lite mer, vi bor i en tillfällig lägenhet så vi har inte gått "all in" riktigt. Men så länge bjuder jag på lite bilder på hur det ser ut just nu nedan.
 

Hur gör ni med sparande? Sparar ni till barnen? 
Vi sparar hela deras barnbidrag, del i fondkonton och del på vanligt sparkonto.

Sparar ni gemensamt eller enskilt? 
Vi sparar både gemensamt samt har varsina sparkonton till båda barnen.

Har ni gemensam ekonomi? 
Ja : )
 
Vem städar hemma hos er? 
Båda! Däremot gör jag oftast de rejäla städningarna, medans vi delar på vardagsplockandet.
 
Bröllop! Ska ni gifta er? Har ni några planer? Känns som precis din grej, så fint som mam sett att du gjort till barnens kalas. Tänk vilket sagobröllop det skulle bli! Väntar ni tills barnen blir stora eller hur går tankarna? Jag är 26 och min sambo 29, vi förlovade oss i mars och funderar på att gifta oss nästa sommar :)
Ja, vi vill gifta oss och jag skulle verkligen älska att planera ett bröllop : )

Har förstått att du handlar mycket kläder till barnen då du tycker det är kul men undrar hur mycket Selma får var med och välja? och om hon väljer kläder själv varje morgon? Nyfiken då vår dotter väljer helt själv med lite justering ibland och därav måste hon också få välja i butik för att sakerna skall användas :) sen kan det vara så att jag drar en vit lögn om att storlek inte finns om jag inte aaalls håller med ;)
Både och! Selma är inte speciellt intresserad av vardagskläder just nu, men jag följer hennes önskemål om morgonen när vi plockar fram kläderna. Jag skulle aldrig köpa/behålla plagg som hon inte gillar, men hon är inte alltid med och handlar kläderna ändå. Så ja, hon är med och bestämmer men inte helt och hållet.
 
Jag har tänkt att vara hemma länge med min dotter och jag får så mycket frågor från omgivningen ang. detta. Hur har du besvarat det i och med att Selma var hemma länge? Hur trivs hon på förskolan nu? Har ni gått på öppna förskolan innan? Ska Colin också vara hemma länge? Vad ser du för för-/nackdelar med att vara hemma länge?
1
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så roligt att du visar barnrummen här efter förfrågan av någon, älskar såna inlägg där man får se hemmet :)